header-img

Lördagstankar

Allmänt, Personligt; Kommentarer (1)
Har ni någonsin känt att huvudet är helt proppfullt med tankar? Ord som skriker, viskar, mumlar och babblar på som om det fanns flera tusen intresserade som lyssnade? Menar inte auditiva hallicinationer nu, så ni kan chilla ifall ni reagerade på det sättet. Menar bara en överaktig hjärna som vill göra allt och ingenting på samma gång. Det finns så mycket att tänka på. Mycket viktiga saker. Och meningslösa saker, naturligtvis, som ofta tar onödigt stor plats i mina tankar. Men sånt är livet, antar jag. Ibland önskar jag verkligen att jag kunde fokusera bättre och bara putta undan typ 95% av allting så att det blev lättare. Ofta så märker jag inte hur rörigt det är eller hur mycket saker jag går omkring och funderar på, och därmed också oroar mig för. Jag försöker att tänka mer positivt och inte oroa mig över saker som jag inte kan styra över, för det är ju riktigt jäkla onödigt, eller hur? Men min hjärna gör lite som den vill. Vilket är lite synd, men tough shit. Det här kanske är världens svammel för er, men jag kände att jag behövde få utlopp för tankarna här. Så. Done.
 
Idag startades dagen med ett besök på Erikshjälpen Second Hand här i Frölunda. Jag har börjat läsa riktiga pappersböcker igen, så jag kände att jag ville kika på fler engelska pocketböcker. Morsan hakade på, och hon hittade några smågrejer som jag kan tänka mig redan har hamnat inne i hennes atelje bland alla andra verktyg till måleriet. Jag tycker det är spännande hur en kreativ hjärna kan hitta användbara saker och inspiration i de mest vardagliga sakerna. Liksom om jag inte misstagit mig så köpte hon fingerborgar. Sådana där som Peter Pan tror är kyssar. Hur som helst, jag hittade två böcker! Den ena var en deckare tror jag, och den andra var första boken i ungdomsserien Vampire Academy. Filmen kom för något år sedan och trots att den nog egentligen floppade, tyckte jag att den var bra. Så varför inte testa på boken? Just nu läser jag en bok som heter The Reviver av Seth Patrick, och den är riktigt cool. Den är väl tekniskt sett science fiction men den är så naturligt berättad att det inte märks mycket alls. Den handlar om en kille som jobbar med "Forensic Revival", vilket innebär att han tillfälligt väcker liv i de döda för att förhöra de om hur de dog. Jag blev sjukt nyfiken när jag läste det på baksidan, och nu har jag ungefär en tredjedel kvar. Riktigt bra thriller, rekommenderar den starkt!
 
I övrigt har jag hunnit med ett gympass, och har äntligen fått det förklarat för mig varför Lidl inte längre säljer färska bagels: de sålde för dåligt. Vilket suger. Men, men. Jag får leta rätt på ett bageri eller butik som säljer goda bagels för när jag blir sugen på det en annan gång. Man hade ju kunnat baka de själv, men har för mig att bagels delvis kokas och jag är verkligen inte tillräckligt duktig på bakning för att ta mig an den utmaningen. 
 
Nu ska jag försöka hitta en bra film på Netflix eller Viaplay att kika på. Ha en fin lördagkväll!
Taggar: böcker, läsning, sinnesintryck, tankar;