header-img

Lördag!

Allmänt, Personligt; Kommentarer (2)

Nu är det så att jag för tillfället är kass på att få tummen ur och faktiskt göra saker som jag egentligen vill och har som mål att göra, och fokuserar istället på lite halvt meningslös skit men nu ska jag försöka att ta tag i några saker en dag i taget. För jag har nämligen laddat ned en drös appar som handlar om att hålla igång sina rutiner och arbeta mot några mål. Att jag har laddat ner flera sådana appar är för att om man inte vill lägga pengar på mobilapplikationer - som jag, för då går det lätt överstyr och vips så har man slösat 200 spänn på premium-medlemskap kors och tvärs - då behöver man mer än en app eftersom att man bara kan ha mellan tre och fem rutiner per app gratis. Så jag har fördelat mina rutiner och mål över flera appar. Några av grejerna som jag har skrivit upp är simpla. Gör någon slags träning/aktiv grej varje dag - gym eller promenad, det kvittar. Nästa är att göra matlådor till jobbet på söndagar. Sedan är det saker som att tvätta/städa en gång i veckan, för det har jag en tendens att skippa och faktiskt ta itu med. Sedan har jag lagt i lite roliga grejer, som att jag vill försöka läsa böcker två gånger i veckan, spela piano/sjunga två gånger i veckan, och att försöka träffa nån kompis/bekant en gång i veckan. Den lär ju bli svårast, men det innebär ju bara att jag måste öva mer på det sociala och försöka skaffa mig mer polare. Och kanske återuppta/bygga vidare på gamla vänskaper? Ja vi får se! Så varje dag eller flera gånger i veckan checkar jag i att jag genomfört de här sakerna i apparna, och man kan även få notiser som påminner en. Tanken är att man skapar en kedja med dagar/veckor som man lyckats att hålla igång rutiner, och det då ska motivera en att fortsätta och inte bryta kedjan. Men jag tar det ett steg i taget, annars kommer jag inte klara av det. Det får inte ge prestationsångest liksom. Ett av mina mål som jag lagt in är att blogga två gånger i veckan. Så här får ni ett inlägg! 


Förresten så har jag noll koll på vad jag skrev i mitt förra blogginlägg. Minnesförlust deluxe, haha. Men jag har fått lägenhet. Äntligen! Det blev en 2a på 56kvm i en superlugn fastighet i Bergsjön, och det bästa är att jag inte fått den via Boplats så jag kommer behålla alla mina poäng och kunna fortsätta samla dagar där. Därför gör det ingenting att min nya lägenhet inte är i mitt drömområde, eller att den är lite sliten. För jag kan ju lätt bo i den i några år och ha chans att få en riktigt bra lägenhet senare. Så det här känns riktigt bra. Men jag får nycklarna redan på tisdag och kommer flytta in nästa lördag så nu är det snabba puckar. Idag ska jag börja packa för kung och fosterland, men egentligen tror jag att det går rätt fort när man väl kommer igång. Men det är väldigt mycket att tänka på, och för mig som inte mått så bra den senaste tiden och dessutom är rätt stresskänslig så blir det rätt tungt även om det är roliga saker. Därför försöker jag ta en sak i taget för att orka. Morsan är ju självklart en ängel och hjälper till vilket är rena drömmen. Vad fan hade jag gjort utan henne? Sjuk tanke, så det skippar vi att tänka på.

Som bilden illustrerar så är jag just nu på gymmet och svettas bland allt folk som också åker för att träna klockan sju en lördagmorgon. Eller ja, det är jag och tre till typ. Inte direkt fullsatt. För normala människor ligger troligen fortfarande i sängen just nu. Men jag tycker att det är skönt att få träningen överstökad, eftersom att min motivation är på topp då. Annars finns det en risk att soffan lockar under dagen och då fastnar man, vilket gör att vips så är det där inplanerade träningspasset ett minne blott. Så morgonträning, ja tack. Träningen har varit sisådär den senaste tiden eftersom att jag inte riktigt håller kosten bra för att kroppen ska orka prestera, och det gäller ju såklart både psykiskt och fysiskt. Idag körde jag hursomhelst igenom magövningar som gick väldigt knaggligt, men jag tog mig vinglande igenom det i alla fall och det är huvudsaken. När jag kände mig klar med det så satte jag mig på träningscykeln. Och nu har cyklat i cirka 40 minuter, får se hur länge till det blir. Resten av dagen kommer bestå av att börja packa, se klart på säsong två av en serie jag börjat se på Viaplay som heter Night Shift. Det sämsta med att äntligen ha hittat en bra serie att fastna i är att den bara har typ 10 avsnitt per säsong och det finns bara två säsonger tillgängligt. Så senare lär jag ju få leta rätt på en annan bra serie vilket är lättare sagt än gjort. Bra serier som intresserar mig växer inte på träd när man bara använder Netflix och Viaplay. Försöker ju att inte köra på de olagliga sätten! Annars kan man ju alltid se om Prison Break, eller kika på House eller Greys Anatomy, för de kan man köra maraton på Viaplay. Vi får se hur jag gör. Nu ska jag fortsätta cykla ett tag till. Vi hörs!