header-img

Life goes on & god jul!

Allmänt, Personligt; Kommentarer (0)
Nä men! Ett blogginlägg! Tycker mig minnas någonting om att jag i mitt förra inlägg (och inlägget innan det, och det innan det...) skrev att jag skulle försöka uppdatera oftare här. Wow. Ja det gick ju suveränt. Tre år senare blev det ungefär, men här kommer i alla fall ett inlägg. 

Jag jobbar numera på 50% av min 75% tjänst, och det går faktiskt riktigt bra. Det är så skönt att ha kommit igång igen med arbetsuppgifter, och speciellt det jag arbetar med nu för jag håller på att designa en ny hemsida till organisationen. Så himla kul! Webbdesign är ju ett av mina specialintressen så när jag sätter mig framför datorn på jobbet med det så går tiden sjukt fort. Istället blir det svårt att acceptera att jag slutar 12 efter att göttat in mig i designen i tre timmar. Men hellre det, absolut hellre det än den stressen och ångesten som fanns i mig under sjukskrivningen. Dit vill jag aldrig igen. Sedan känns det väldigt trevligt att få tillbaka det där lilla sociala momenten man får genom att prata med kollegorna, i vissa fall lite kort och i andra fall lite längre. Så skönt att känna att jag trivs och mår bra på jobbet igen. Det är guld värt. 

Under hösten gick jag ju i en diagnos- och erfarenhetsgrundat om Autism/Aspergers på vuxenhabiliteringen, och det är mycket den gruppens förtjänst att saker går så bra nu. Jag fick lära mig så mycket nytt om min diagnos och mig själv där vilket öppnar upp för ett bättre liv, och en mer fungerande vardag för mig eftersom jag fått tips och idéer för verktyg och strategier. Fantastiskt vad mycket kunskap och igenkänning jag fick där. Sedan har jag även kommit igång med en underbar sjukgymnast på habiliteringen för att försöka öka min kroppssjälvkännedom, balans, koordination och mina spänningar i axlar/skuldror/rygg. Allt det där har jag problem med till följd av min diagnos. Och under den här hösten har jag ökat min medvetenhet om när jag är spänd, vad jag klarar av, och även byggt muskler på köpet! Sedan är det ju rätt nice att min sjukgymnast är en riktigt rolig och schysst människa, vi snackar om så mycket intressant och roligt på våra tider, även om vi ibland borde prata lite mindre för att hinna mer, haha. 

Nu närmar det sig jul och min familj har redan firat, vilket känns lite udda. Men ändå skönt att ha det överstökat. Ingen mer press. Så jag och mamma ska mysa hos henne och äta gott - dock ej julbord - och se några julfilmer. Polarexpressen är ett måste för mig, sådan julstämning i den ju. Sedan har mamma önskat att få se Ensam Hemma-filmerna då hon aldrig sett dem, så de två första ska vi flika in där någonstans. Och möjligtvis grinchen, för jag älskar Jim Carrey. Bästa komikern, för han är så over-the-top att det inte är pinsamt. Men just nu håller jag på att avsluta ett kanonbra styrkepass på gymmet, så får ta och avrunda här. Hoppas ni får det supertrevligt nu i jul!

(null)

(null)

(null)

Taggar: jul, må bra, sjukskrivning, träning, webbdesign;